Jeg sikrer mine børn med cykellygter

Indholdet kan være betalt

De af jer, der har fulgt med her på bloggen, ved, at jeg har to dejlige børn. Jeg har Rosa på 7 år og Malte, der lige er fyldt 10 år. For et noget tid siden fik vi at vide, at deres skole desværre er nødt til at lukke, da de ikke har flere penge i kassen. Mine børn skal nu starte på en ny skole, og den ligger så langt væk, at de nu skal cykle. Derfor er det vigtigt, at de husker cykellygter.

Med vinter følger mørke

Måske er det bare mig, der er for overbeskyttende, men jeg er ikke helt tryg ved, at mine børn skal cykle alene. Særligt Rosa har tendens til at glemme at tage hue og vanter på her til vinter. Hende skal man holde i ørerne. Inden man får set sig om, er hun nemlig smuttet i skole i kjole og sandaler i januar måned, fordi hun glemmer, at det er koldt udenfor.

Lige nu er det særligt vigtigt at huske cykellygter. Det er stadig mørkt, når mine børn cykler til skole, og det er blevet mørkt igen, når de skal hjem. Til sommer er der måske ikke lige så meget behov for cykellygter, men det er altså stadig vinter lidt endnu.

De rigtige cykellygter skal vælges med omtanke

Jeg stoler måske ikke nok på mine børn, men man kan aldrig være for sikker i trafikken. Mine børns lygter skal sidde godt fast på cyklen, så de ikke falder af. Cykellygterne skal fastmonteres, så de ikke skal huske at sætte dem på hver gang.

Der findes desuden mange cykellygter regler. Den mest essentielle er selvfølgelig, at de skal være tændt ved lygtetændingstiden. Ydermere skal cykellygter kunne ses på 300 meters afstand. De skal være synlige fra siden, og de må ikke blænde modkørende billister. Dette kan være svært at vurdere, når man skal købe cykellygter.

De fleste lygter, hvad end det er cykellygter led eller cykellygter magnet, er blevet meget kraftige og har flere lumen, end de havde før i tiden. Jeg tester altid, om mine cykellygter blænder, inden jeg bruger dem. Det handler om at finde en balance mellem synlighed og lumen.

Cykellygter

Mine børn har fået de bedste LED cykellygter

Jeg har taget de forskellige cykellygter regler i betragtning, når jeg har valgt de rigtige cykellygter til mine børn. Jeg har købt LED cykellygter til dem begge. De er fastmonteret til cykelstyret, så de sidder godt fast og ikke danser rundt.

Lygterne peger skråt nedad, så de ikke blænder modkørende billister, og så har de fire lysmodes. Til en start har jeg indstillet dem til Lysmode High, hvor cykellygten lyser konstant med 150 lumen og har en brændetid på 5 timer. Er batterierne ved at løbe tør, lyser der en rød pære, så jeg kan nå at skifte dem, inden jeg sender mine børn af sted.

Min datter, Rosa har stadig den alder, hvor hun synes, det er sjovt at trykke ”Godkend” på dankort-terminalen. Hun synes, det er lige så sjovt at trykke på knappen til cykellygten og se den lyse. Jeg har derfor ro i maven, da jeg ved, at hun altid vil huske at tænde den.

Med det rigtige cykeludstyr og cykelhjelm, et par reflekser og nye lygter, er jeg endelig klar til at sende mine børn sikkert af sted til skole.