Hvad er et godt filter til Genvex?

Måske er dine venner interesseret...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Du skal skifte filtret på dit ventilationsanlæg ud mindst én gang om året, og afhængigt af type filter skal du gøre det oftere. Ønsker du et nyt Genvex filter, kan du let søge mellem et bredt udvalg på forskellige sider, for eksempel Filternew. Men det er måske ikke oplagt for dig, hvad for et filter du skal vælge. Der er stor variation. Her får du pointers til valg af filter til Genvex.

Er Genvex filtret et ind- eller udsugningsfilter?

Allerførst gør det selvfølgelig en forskel, om filteret skal monteres på ind- eller udsugningssiden. Luft udendørs fra suges ind i ventilatoren og renses for partikler af ét filter, det kunne for eksempel være pollen afhængigt af filtrets grovhed, og på vej ud igen renses det af det andet filter for blandt andet synlige støvpartikler, der kan opsnappes af alle filtre.

Fine filtre opsnapper flest partikler

Filtre varierer i grovhed. Jo grovere et filter er, jo færre partikler fanger de. Og omvendt: Jo finere de er, jo flere typer partikler fanger de, da de opsnapper selv mikroskopiske partikler, der måske kun er brøkdele af mikrometer i længden. Når alle filtre ikke er fine, skyldes det, at en ventilator skal anstrenge sig for at føre luft gennem systemet, da det i høj grad lukkes af.

Af den grund skal du gøre op med dig selv, hvilke partikler du skal filtrere. Hvis du allergiker, kan du blive nødt til at bruge fine filtre, da for eksempel pollen er for lille til de grovere filtre.

3 filter hovedgrupper

I industrien skelnes der ofte mellem tre typer filtre, der også er relevante for Genvex filtre:

  • G4 filtre, der er meget grove og kun filtrerer partikler, der er synlige for øjet.
  • M5 filtre, der er mere fine og i nogle tilfælde kan tage hele pollenpartikler. Med et M5 filter kan du opsnappe et sted mellem cirka 25-55 % af partikler på 0,4 mikrometer.
  • F7 filtre er de fineste og optimale for allergikere, da de opsnapper mellem cirka 60-90 % af alle partikler omkring 0,4 mikrometer. Så du sikrer dig selv mod mange partikler.