Gyngestativer

Indholdet kan være betalt

Udendørs aktiviteter til den familien

Vi er jo som før nævnt meget aktive og rigtig meget udendørs – hele året rundt. Dels på grund af gartneriet men også af ren interesse og så for at være hos dyrene. Når vi er ude er begge børn næsten altid med, og hjælper til der hvor de kan og det selvfølgelig er sjovt for dem. Det er dog ikke altid at de kan hjælpe, og faktisk går mere i vejen end godt er – og her er det super godt at have nogle redskaber og aktiviteter som de kan foretage sig på egen hånd, imens vi arbejder.

Vi har valgt at anskaffe os flere gyngestativer rundt omkring på gården, da det er super aktiverende for børnene og de synes at det er rigtig sjovt at gynge. Derudover er det også en god beskæftigelse for dem når det er lidt koldt, da leg på gyngestativerne giver dem varmen så de ikke går og fryser.

Forskellige typer gyngestativer

Da vi har flere gyngestativer på gården, har vi også valgt at få nogle forskellige typer så der er lidt afveksling for de små. Vi har naturligvis et helt traditionelt gyngestativ med to almindelige gynger på, som vi også selv husker det fra vi var børn. Et af de andre gyngestativer vi har, er et mere moderne og nyudviklet et, med en stor, rund gynge som begge børn kan sidde i på samme tid, og så er der en blød måtte i bunden af gyngestativet. Børnene elsker dette gyngestativ, og det er da nok også det der bliver brugt mest. Det sidste af vores gyngestativer er omme i baghaven, og bliver brugt super meget om sommeren. Her er der en rutsjebane tilknyttet, og så kan gyngerne i stativet skiftes ud med forskellige gynger og andre redskaber – det får børnene rigtig meget tid til at gå med om sommeren, når vi alle er i haven og nyder vejret. Inde på side ude-leg.dk er der et stort udvalg!

gyngestativer

Når sjov og motion kombineres i leg

Noget af det som vi herhjemme specielt er rigtig glade for ved vores gyngestativer er, at børnene får en masse godt motion imens de leger og har det sjovt. Hjemme hos os tror vi på, at sunde og aktive børn trives bedre og har bedre indlæringskompetencer i skolen og i det hele taget har det bedre. Dertil sagt, at vi aldrig kunne finde på at ”tvinge” vores børn til at dyrke en bestemt form for sport eller lignende, men derimod bakker dem op i, hvad de godt kan lide at lave. Og så er det sådan set lige meget om det er fodbold, dans, ridning – eller det at være aktiv udendørs. Malte kan godt lide at spille fodbold med sine venner, og går til træning en gang om ugen og Rosa går til ridning.

Herhjemme er den sikre vinder dog altid de tre gyngestativer og de elsker at lave tricks, gynge højt og prøve en masse nye og sjove ting og ikke mindst udfordre hinanden og vise os hvad de kan. Det er en fornøjelse at se, at gyngestativer kan bringe så meget glæde hos dem.