Bliv klædt på til din nye hobby – fiskeri

Indholdet kan være betalt

Du har helt sikkert enten gået eller kørt forbi en flok fiskere og tænkt, at det så hyggeligt og roligt ud. Måske har det set så hyggeligt ud, at du har tænkt, at det er noget, som du også vil prøve kræfter med. For at komme godt i gang med din nye (måske) favorithobby, er det vigtigt, at du er klædt godt på, så du ved, hvad det handler om, og hvad du har brug for inden. Derfor får du her en række tips og tricks til, hvordan du bliver klar til din første fisketur.

Det skal du bruge

Inden du kan komme i gang med at fiske, er det naturligvis vigtigt, at du køber eller låner en fiskestand, et hjul til din fisketang, et blink eller lignende til at friste fiskene med og fiskesnor. Disse er de mest essentielle redskaber, du har brug for i starten, og så findes der selvfølgelig en masse ekstra udstyr, som du kan undersøge nærmere, når du kender dine behov og interesser for fiskeri bedre.

Vælg det rigtige udstyr

Når du starter med at fiske, er det ikke afgørende, at dit udstyr er det bedste og dyreste på markedet. Det er blot vigtigt, at du har noget udstyr som fungerer, og så kan du altid opgradere, hvis du synes, at det er nødvendigt. Her får du alligevel nogle gode råd til, hvordan du vælger det rigtige fiskegrej og find billigt fiskegrej her.

  • Fiskestangen måles altid i fod, og som nybegynder bør du gå efter e fiskestang på mellem syv og ni fod. Når du skal købe en fiskestang, bør du også være opmærksom på kastevægten, og her kan du med fordel gå efter en stang der har en kastevægt på 5-30 gram.
  • Det kan være en god idé at få professionel hjælp til dit fiskehjul, da det er et vigtigt element for at kunne få gode fisk på krogen.
  • Fiskesnoren eller fiskelinen beskrives som tykkelse i millimeter, og dermed hvor meget den kan holde til. Her gælder det, at jo tyndere linen er, jo større fisk kan du fange, uden at linen eventuelt sprænger.