Sådan finder du en god hundesele til din hund

Indholdet kan være betalt

Der kan være mange gode grunde til at vælge at give din hund en hundesele, men inden du kan finde den bedste hundesele, bør du overveje, hvorfor din hund kunne have brug for en. Der findes nemlig forskellige typer af hundeseler, som for eksempel:

  • Nogen hvor hundesnoren sættes i fortil
  • Nogen hvor hundesnoren sættes i bagtil
  • Og nogen hvor der sættes en hundesnor i både for- og bagtil

Hver typer har sine fordele. Fælles for alle tre typer er dog, at i stedet for at sætte snoren i et halsbånd, der så kommer til at stramme om hunden hals, så snart den bliver for ivrig eller løber for stærkt, så sidder snoren et mere sikkert sted, som vil være til gavn for din hund.

Det du skal overveje, er, om du er ude efter mere kontrol over din hund, eller om du vil gøre det mere sikkert for din hund at gå i snor.

Vælg den rette slags hundesele til din hund

Vælger du den model, hvor hundesnoren sættes i fortil, vil det blive sværere for din hund at trække sig frem i verden. Det betyder, at du bedre kan styre din hund, og at du kan bestemme, hvor I skal gå hen. Til gengæld er der en risiko for, at din hunds ben vil blive viklet ind i hundesnoren.

Vælger du derimod den model, hvor hundesnoren sættes i bagtil, så er der mindre risiko for, at din hund bliver viklet ind i hundesnoren. Der er også mindre risiko for kvælning, end der er med et halsbånd. Denne model er et godt valg, hvis din hund ikke trækker for meget. Det vil nemlig være nemmere for din hund at trække dig rundt.

Endelig kan du også vælge den slags hundesele, der er bedst i test, nemlig den hvor hundesnoren både sættes i fortil og bagtil. Her har man kombineret det bedste af begge verden, så du både kan styre din hund, når den trækker for meget, og holde igen når der skal være plads til at løbe frit. Det kommer dog også til en højere pris.