Pris på algebehandling af tag – overvej dette!

Indholdet kan være betalt

Et tag belagt med alger kan hurtigt være en øjenbæ, hvilket ligeledes kan sænke værdien af et hus ved ønske om salg. Ikke nok med at det er irriterende for dig som bruger og beboer, så kan det også have økonomiske konsekvenser ved en fremvisning og et eventuelt salg. Grimme facader, et algedækket tag og omgivelser der er uindbydende, kan forlænge liggetiden og den endelige pris på huset. Bor du der selv og vil du blive boende? Så er det mest af alt dig selv og dine gæster, som bliver påvirket af udseendet.

En anden økonomisk konsekvens ved at lade algerne gro, kan være eventuelle skader på tag, tagpap eller tagsten. Måden hvorpå algerne er skadelige, kan være ved at have en sammentrækning af algerne, eller de kan blive en slags “klæbende” overflade, hvilket kan beskadige taget. Oveni kan algerne give algerod, hvilket kan være besværligt at fjerne. En algerod er en rod af en alge, som kan være svær at fjerne, og som kan beskadige taget når der eksempelvis opstår nattefrost.

Der er mange forskellige priser på algebehandling af tag. Priserne varierer alt efter hvor mange kvadratmeter taget er, hvilken type tag, tætheden af algerne, hvilken type algerne er og mange andre faktorer. Det er en god idé at få din taget behandlet inden algerne begynder at tage overhånd, så arbejdet og forebyggelsen klares lettest muligt.   Det er derfor en god idé at have en kontrakt med en algebehandler eller have et abonnement på algebehandling af tag således, at algerne bliver fjernet kontinuerligt.

Hvad har indflydelse af på prisen af algebehandling

Der er mange faktorer, der kan have indflydelse på prisen af algebehandling. Den største indflydelse har naturligvis tagets samlede areal, da netop kvadratmeter er hvad tagrens opgøres i. Ved særligt udfordringer kan der desuden opstå ekstra gebyrer, men overvejende vil det være antalet af m2 som afgør prisen. Der kan desuden være forskel på prisen hvis man vælger at gå med en fast tagrensning eller ej.

En fast tagrensning er en aftale, hvor der bliver aftalt et bestemt tidspunkt, hvor taget skal renses. Dette sikrer dig, at taget altid er rent, og at du ikke skal tænke over det. Derudover er det ofte muligt at få en fast tagrensning til en fordelagtig pris, eksempelvis ved indgåelse af en serviceaftale hos Totalalgeservice.dk.

Skal du have udført en tagrens eller en algebehandling, så kan det være en idé at indhente flere uforpligtende tilbud på opgaven.