Lær mere om trommesættet og dets dele

Indholdet kan være betalt

En tromme er et fantastisk instrument som har enormt mange egenskaber og som laver en fantastisk lyd. I samarbejde med andre trommer og med hihatten, som tilsammen er et trommesæt, så er trommerne et virkelig lækkert instrument som altid formår at være en form for anker i et band eller i en sang. Men det der netop gør trommerne til sådan et fascinerende instrument er også at det består af en masse forskellige dele og disse dele kombineret gør virkelig til trommesættet til et unikt instrument! 

5 dele som tilsammen udgør et trommesæt

Et trommesæt bestå af forskellige dele som hver især bringer noget helt specielt med sig:

  • Hihatten

Hihatten er et bækkene på trommesættet, som i manges øjne nok vil blive betegnet som det vigtigste bækkene. Den adskiller sig nemlig fra de andre bækkener, da man med hihatten kan slå de to plader sammen, og når man så slår på den så lyder den helt anderledes sammenlignet med de andre bækkener. 

  • Ride-bækken

Ride-bækken er også et bækken, men adskiller sig fra hihatten da denne ikke er lukket sammen og derfor kan den give en væsentligt højere lyd. Man bruger derfor oftest ride-bækken i forbindelse med omkvædene da der i mange tilfælde er lidt højere lyd her.

  • Crash bækken og China bækken

Crash bækken giver en endnu højere lyd end ridebækken og bliver oftest brugt som overgangs element til et nyt musiknummer. China bækken minder enormt meget om Crash bækken, men China bækken bliver primært brugt i rock på grund af dens unikke lyd.

  • Stortrommen

Stortrommen siges at være den vigtigste tromme i trommesættet. Dette bliver den primært kaldt fordi den har den mest gennemtrængende dybe lyd og så er det sågar også den største tromme i trommesættet, heraf navnet stortrommen. Stortrommen står på jorden og bliver herfra styret med en fodpedal som slår ind på trommen. På den måde er stortrommen en af de vigtigste komponenter i trommesættet.

  • Lilletrommen

Sammen med stortrommen og hihatten, så er lilletrommen en vigtig del af trommesættet, da disse tre komponenter anses for at være de essentielle i et trommesæt. Lilletrommen er nemlig mere spændt end de andre trommer og samtidig er der en raslende seiding nede i bunden som giver lilletrommen en lyd som ikke fås i de andre trommer. 

Er du selv på udkig efter et trommesæt? Køb trommer online og så slipper du faktisk for alt bøvlet med at få det transporteret hjem selv – du kan nemlig få leveret dine trommer lige til døren, og så skal du ikke tænke mere over det. 

Trommestikker og trommestole er også essentielle dele

Udover selve trommesættet, så er både trommestikker og en trommestol også ret vigtigt når man taler om trommesæt i sin helhed. Det er nemlig vigtigt at man finder nogle trommestikker som er gode at holde på og som samtidig er lavet af noget lækkert og holdbart materiale. Derudover er det også vigtigt at man sidder godt når man spiller trommer, og derfor skal man også vælge at investere i en god og komfortabel trommestol.