Tips til valg af den rigtige type cykel

Indholdet kan være betalt

Hvis du overvejer at købe en cykel, så er det en god idé at læse lidt om de forskellige typer cykler. Der finde altså flere forskellige typer cykler, herunder  citybikes, mountainbikes og racercykler. Derudover kan du også købe el-cykler. Hvilken type cykel, der er bedst for dig, kommer an på hvad du skal bruge cyklen til og hvilket terræn, som du primært cykler på. I det følgende kan du læse om de forskellige typer cykler, så du kan vælge den, der opfylder dine behov bedst. 

Mountainbikes

Mountainbikes, der også kaldes MTB cykler, er lavet til cykling på et udfordrende og varierende terræn. Deres dæk er tykke og robuste, så de kan tåle mere end dækkene på andre cykler. Derudover er de lavet med en eller to fjedre i forgaflen og måske bagerst på selve stellet. Cyklerne bruges blandt andet til at cykle i skove. 

Der findes også to forskellige typer mountainbikes: Hardtail mountainbikes og full suspensions mountainbikes. Hardtail mountainbikes egner sig både til cykling fra og til arbejde, fordi den er god til at accelerere. Den er også god til cykling i et kuperet terræn, fordi dens lave vægt og stive stel gør det nemt at komme op af bakker. Til sammenligning er full suspension mountainbikes gode at cykle på i et meget udfordrende terræn, hvor man kan risikere nogle hårde landinger. Cyklens dobbelt affjedring vil sikre, at cyklisten får en behagelig tur. Et af de mest populære mountainbike brands er Trek. Du kan blandt andet finde et stort udvalg af Trek MTB hos den online cykelforhandler Time2bike. Du kan også gå efter andre brands, som Fuji, Merida, GT og Giant, der alle udvikler høj kvalitet MTB cykler.   

Racercykler

Racercykler er til dig, der gerne vil kunne cykle super hurtigt. Denne type cykel, er den vi alle kender fra Tour de France. Racercyklens lave vægt og tynde dæk gør det muligt at opnå super høj acceleration. Cyklen egner sig dog bedst til cykling på landeveje og ikke på mere udfordrende terræn, fordi de tynde dæk ikke vil kunne tåle det. Ved køb af racercykler, så kan du for eksempel vælge brands som Trek, Merida, GT, Principia og Fuji.   

Citybikes

Citybikes er storby cykler. Det er en behagelige all-around cykel. Med en citybike kan du nemt cykle til og fra arbejde. Citybikes er dog primært lavet til, at man kan cykle behageligt med en rimelig god fart, men de accelererer ikke lige så godt som racercykler. Til gengæld er deres dæk lidt tykkere end racercykler, så de kan klare lidt mere end en racercykel. Dækkene er dog stadig tyndere end mountainbike dæk.