Få hindeløsning hos en privat jordemoder

Indholdet kan være betalt

Hindeløsning kan være praktisk til at hjælpe en fødsel naturligt i gang. En hindeløsning kan mange gange sørge for, at der undgås medicin i forsøg på at igangsætte en fødsel. Det er uden alvorlige bivirkninger at få en hindeløsning, og det er aldeles ufarligt, så det er ikke noget, som man skal gå at være nervøs for. 

Med andre ord så øger en hindeløsning hos privat jordemoder sandsynligheden for, at en fødsel starter af sig selv. Hvordan fungerer en hindeløsning? I praksis udføres en hindeløsning ved at massere livmoderhalsen indvendigt. Denne massering løsner så fosterhinderne fra livmodervæggen.

Undgå medicin og eventuelle bivirkninger

Mange oplever at skulle tage medicin for at tvinge en fødsel i gang, hvilket er hårdt for kroppen og ikke mindst barnet og den kommende fødsel. Derudover kommer medicin ofte med bivirkninger, som man bare helst vil være foruden. Medicin kan godt være den rigtige fremgangsmåde, men den sundeste vej er altid den naturlige vej, og det er her en hindeløsning hos privat jordemoder kommer ind i billedet. 

En hindeløsning kan sætte en fødsel i gang ved hjælp af egne naturlige hormoner, og denne chance øges ved flere behandlinger, hvis fødslen ikke sættes i gang efter første. En hindeløsning tager ikke mere end 1 minut, men der er naturligvis altid sat mere af til konsultation og behandling end blot det. Der sørges for god tid til at tjekke, at alt er som det skal være.

Hvornår kan man få hindeløsning?

Man kan få hindeløsning både før og efter termin. Det skal dog siges, at hindeløsning før termin har mindre sandsynlighed for at virke, men det er en mulighed at få en hindeløsning, hvis dette ønskes. Hvis du derimod får løsnet hinderne efter termin, så har du meget større chance for, at det virker, og du kan dermed forvente en større effekt.

Ved hindeløsning bliver der også målt blodtryk, lyttet til barnets hjerte, mærket på livmoderhalsen indvendigt, samt bliver der rådgivet i forhold til, hvad der er bedst at gøre i forhold til igangsættelse og blot eventuelle tanker til omkring hvordan det går, og hvad der kan forventes.